Optima

OPTIMA staje u veliki broj vozila i opreme. Može se postaviti u bilo koji položaj, bilo koje mesto, od unutrašnjosti vozila do haube. Cak i naopako. Prema testiranju OPTIMA duže traje od klasicne baterije. OPTIMINE usko posložene spiralne celije otporne su na udarce i vibracije i eleminisu rasipanje ploca.

Za razliku od gel celije, OPTIMA ne treba specijalnu opremu za punjenje. OPTIMA se može držati na skladištu do dve godine ili stajati neupotrebljena u vozilu godinu dana i još uvijek može pokrenuti motor. Ovo je važno za vozila koja se upotrebljavaju sezonski, kao što su poljoprivredna i gradevinska vozila. Optimina spiralna tehnologija je rešenje starog problema: kako dobiti veliku snagu iz male baterije.

Kiselina je upijena u mikroporozni stakleni separator obložen izmedu ploca od cistog olova u robusnu zatvorenu celinu. Preko 20 godina istraživanja testiranja i razvoja otišlo je u Optima baterije da bi se ostvarila najidealnija kombinacija materijala, kiseline i hemije. To znaci da za razliku od klasicnih baterija s dubokim ciklusom, OPTIMA proizvodi veliku snagu na zahtev. Sa apsorbiranim elektrolitom i kompletno zatvorenom konstrukcijom, OPTIMA ne uzrokuje koroziju ili isticanje, OPTIMA je sigurna za ljude, opremu i okolinu.